Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Το Γαλλικό Πλέξιμο στο Guinness Book


Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής στο Γαλλικό πλέξιμο, ξεπέρασε τα όρια του με σκοπό να παραμείνει στο Guinness Book  of Records.

O 72χρόνος, Ted Hannaford, δημιούργησε ένα πολύχρωμο σκοινί που είναι 27,8 μέτρα μακρύ. Στο κατόρθωμα του ήταν μάρτυρας ο δήμαρχος του Swale, Cllr Pat Sandle, και o Cllr Gareth Randall, ο οποίος μέτρησε το σκοινί.

Αυτό το πλεκτό ήταν αποτέλεσμα της αγάπης για το πλέξιμο του Ted, ο οποίος ξεκίνησε να πλέκει σκοινιά το 1989 αφού παρατήρησε τη γυναίκα του, Rita, να πετάει το περισσευούμενο μαλλί από τα Fair Isle ζακετάκια που έφτιαχνε. Η Rita χρειαζόταν μια πολύ μικρή ποσότητα μαλλιού για να φτιάξει τα σχέδια και το υπόλοιπο μαλλί περίσσευε. "Είπα στον Ted ότι μπορεί να πλέξει και αυτός και η απάντηση του ήταν ότι οι άντρες δεν πλέκουν αλλά τελικά άλλαξε γνώμη" δήλωσε η Rita.

O Ted συναγωνίζεται το Leon Milich της Aussie για το παγκόσμιο τίτλο αλλά με τη τελευταία του προσπάθεια τον ξεπέρασε.


"Στη τελευταία μου μέτρηση ήταν 4.800 μέτρα πιο μακρύ από το δικό του", είπε o Ted.

Το γαλλικό πλέξιμο γίνεται με ένα καρούλι με 4 καρφιά που παράγουν ένα συγκεκριμένο μήκος μαλλιού. Ο, πλέον, παππούς Ted από το Cavell Way του Sittingbourn αναφέρει πως το γαλλικό πλέξιμο είναι θεραπευτικό.

H Rita λέει πως υποστηρίζει το νέο χόμπι του Ted παρόλο που έχει μειωθεί ο χώρος στο σπίτι τους από τα πλεκτά του. " Έχω "χάσει" τη τραπεζαρία μου από τα μεγάλα κουτιά με το πλεκτό με αποτέλεσμα να τρώμε στο πόδι, αλλά σίγουρα το αξίζει", δήλωσε η Rita.

Όλοι έχουν δικαίωμα στο πλέξιμο τελικά!!!!

Φιλιά,
Χαρά


Print Friendly and PDF

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκφράσου ελεύθερα!!!!